
ادعای خبرگزاری آنا: حاتمی کیا برای دریافت جایزه رییس جمهوری شرط گذاشته بود، تنها در شرایطی برای دریافت این جایزه به مراسم اختتامیه می آید که سیمرغ بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه هم به وی داده شود

به گزارش سلام سینما، خبرگزاری آنا در خبری درباره حواشی این روزها و صحبتهای ابراهیم حاتمی کیا نوشت: با گذشت ۱۰ روز از برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم فجر، علت غیبت یکی از فیلم سازان شاخص در مراسم اختتامیه مشخص شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، امسال قرار بود در اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر، به یکی از آثار شاخص جایزه ای از سوی حجه الاسلام حسن روحانی رییس جمهور کشورمان اهداء شود. مسوولان جشنواره طی مشورت با نزدیکان رییس جمهور، نام یکی از فیلم سازان شاخص و ارزشی را می شنوند که نظر رییس جمهور بر اهدای جایزه به وی بوده است. اثر سینمایی حاضر از این کارگردان در جشنواره فجر نیز واجد دریافت این جایزه بوده است.
در روزهای منتهی به برگزاری جشنواره، از کارگردان مذکور دعوت می شود تا در وزارت ارشاد حضور یابد و خبر اهدای این جایزه از سوی مسوولان وزارت ارشاد به وی داده می شود اما این فیلم ساز محترم که متوجه شده فیلم پُر هزینه اش صرفا در بخش های فنی کاندیدای دریافت جایزه است و در دو بخش مهم «بهترین کارگردانی» و «بهترین فیلم نامه» جایزه ای به وی داده نمی شود؛ برای دریافت جایزه رییس جمهور شرط می گذارد. شرط وی هم این است که تنها در شرایطی برای دریافت این جایزه به مراسم اختتامیه می آید که سیمرغ بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه هم به وی داده شود. این شرط در حالی مطرح می شود که هیات داوران، فیلم وی را در این دو بخش کاندیدا نکرده بودند اما اصرار کارگردان برای دریافت این سه جایزه!! و عدم پذیرش این زیاده خواهی از سوی مسوولان جشنواره، باعث غیبت فیلم ساز محترم از مراسم اختتامیه می گردد.
در روزهای اخیر این کارگردان سرشناس اعتراض های فراوانی را نسبت به فضای جشنواره فیلم فجر مطرح کرده و به انتقاد از افرادی پرداخته که در ترکیب هیات داوران این دوره حضور داشته اند.دلیل این انتقاد نیز این است که چرا برخی از اعضای هیات داوران این دوره، در دوره های قبل ـ دولت دهم ـ نیز در برنامه های فرهنگی ـ هنری حضور داشته اند! این انتقادات عجیب در حالی مطرح می شود که فیلم ساز مذکور، فیلم پُرهزینه و چند میلیاردی خود را با حمایت مسوولان سینمایی پیشین ساخته و در دوره گذشته حتی به عنوان مشاور یکی از پروژه های فاخر و بحث برانگیز در کنار عوامل سازنده حضور داشته و دستمزد خوبی بابت این کار دریافت کرده است. هزینه های میلیاردی صرف شده برای این فیلم در یکی از بدترین دوران اقتصادی کشورمان رخ داد و در شرایطی که به دلیل کمبود بودجه فعالیت های هنری با رکورد مواجه بودند، این فیلم ساز موفق شد تمامی هزینه های ساخت فیلم خود را به راحتی دریافت کرده و با خیال راحت کار خود را پیش ببرد.
حالا در دولت یازدهم و در شرایطی که فعالیت های چند ماهه دولت با حجم عظیمی از انتقادهای کم سابقه و بعضا سوال برانگیز مواجه شده، این فیلم ساز محترم با انگیزه های شخصی در جایگاه «نوک حمله به برنامه های فرهنگی دولت» قرار گرفته و به واسطه این حمله های بعضا ناشیانه! مورد توجه رسانه های مختلف و حتی برنامه های خبری مهم صدا و سیما قرار گرفته و تمام برنامه های مربوط به وی از سوی صدا و سیما نیز به صورت گسترده پوشش خبری داده می شود.