
وزیر ارشاد: هجمه ای علیه «عصبانی نیستم» از سوی اصولگرایان برای حذف از داوری وجود نداشت / «رستاخیز» کاملا منطبق با تاریخ صحیح عاشورا تدوین شده است

به گزارش سلام سینما به نقل از ایسنا،علی جنتی درباره وجود برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه فیلم «عصبانی نیستم» تحت فشار اصولگرایان و رسانههای آنها در نهایت از داوری جشنواره فیلم فجر حذف شده است، گفت: شاید خود تهیهکننده و کارگردان فیلم با توجه به ماهیتی که فیلم داشته است، احساس کردند اگر در میدان رقابت بیاید، از سوی برخی مسؤولین تحت فشار قرار بگیرند، بنابراین خودشان درخواست کردند که این کار انجام شود و در واقع هجمهای از سوی اصولگرایان در این راستا وجود نداشته است.
او تأکید کرد: سیاست ما این بوده که هیأت داورانی انتخاب کنیم که در بیان مطالب و نوع قضاوتشان آزاد باشند و چیزی بر آنها دیکته نشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سؤالی دربارهی برخی انتقادها نسبت به انتخاب فیلم «رستاخیز» در مراسم اختتامیهی جشنوارهی فیلم فجر اظهار کرد: من این فیلم را خودم دیدم و از 9 سال قبل در جریان آن بودم. این فیلمنامه که در رابطه با حماسهی عاشوراست با بسیاری از شخصیتهای دینی و حوزوی هماهنگ شده و از نظر تاریخی مشکلی در آن وجود ندارد و کاملا منطبق با تاریخ صحیح عاشورا تدوین شده است.
او افزود: بسیاری از علما فیلمنامهی آن را تأیید کردند و برخی از مراجع همچون آیتالله العظمی سیستانی متن آن را مورد تأیید قرار دادند و نمایندگانش بخشی از هزینههای این فیلم را تامین کردند. در واقع هیچ تحریفی در فیلم صورت نگرفته است.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: این فیلم از جمله فیلمهایی بود که بسیاری از جوایز را در جشنواره درو کرد. ضمن این که بخشی از بودجهی آن توسط شیعیان خارج از کشور تأمین شده است، بخشی از آن را وکلای آیتالله سیستانی تأمین کردند و بخشی از آن را تهیهکنندهی فیلم در داخل تأمین کرد. مجموعا این فیلم، فیلم خوبی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال اظهار کرد: ممکن است اگر من هم با کارگردان این فیلم صحبت کنم به او بگویم که اشکالاتی وجود داشته و میتوانستند بهتر از این واقعیات را نشان دهند، چنانچه باید گفت نکتههای لطیفی در تاریخ عاشورا همچون وضعیت زنان و کودکان در خیمهها و حالت لطف و محبت اباعبدالله (ع) و برخی تصاویر همچون فداکاری ها و اظهارات حضرت زینب (س) وجود دارد که در این فیلم دیده نمیشود. البته من در اینباره صحبت کردم و به من گفته شده که خیلی از صحنهها فیلمبرداری شده بود، اما به خاطر طولانی شدن مجبور بودند بخشهایی از آن را حذف کنند و اگر بعدا این فیلم به صورت سریال دربیاید، نقیصههایش مرتفع میشود.
جنتی تأکید کرد: درواقع نمیشود گفت که این فیلم بینقص بوده، اما در مجموع هیأت داوران که شامل شخصیتهای برجسته هستند این فیلم را انتخاب کردند.
وزیر ارشاد همچنین دربارهی جایزهای که قرار بود از سوی رییسجمهور در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر ارائه شود، گفت: آقای رییسجمهور در افتتاحیه فیلم فجر اعلام کردند که یک جایزه اصلی باید داده شود که البته خودشان شاخصهایی را تعیین کردند و مثلا گفتند که فیلمهایی که در زمینهی اعتدال، مقابله با خشونت و افراطیگری ساخته شده باشند، شایسته دریافت چنین جایزهای خواهند بود. ولی مجموعا فیلمهایی که در جشنواره وجود داشت، واجد نظرات ایشان نبود.
او درباره نوع قضاوت هیأت داوران نیز اظهار کرد: من فکر میکنم این هیأت، هیأت جامع الجهاتی بوده که هر کدام در زمینهای تخصص داشتند، بنابراین ما به رأی آنها احترام میگذاریم. ضمن اینکه باید گفت در هیأت داوران دلایل سیاسی وجود نداشته و هیچکدام از داوران بر اساس دیدگاه سیاسی نظر ندادند و خیلی هم سیاسی فکر نمیکنند.