در سلامسینما جستجو کنید
فیلم سینمایی |عاشقانه ، اکشن
Debora & I
از ۳ رای
-
دو کیفربا کیفِ زنی آمریکایی به نام دِبورا را میدزدند. یک ایرانی، که استاد دانشگاه و عضو یونسکو است، زن را یاری میدهد تا کیفش را بیابد…
کارگردان: سیدضیاالدین دری
نویسنده: سیدضیاالدین دری
فیلم سینمایی «من و دبورا»، آخرین اثر سید ضیاالدین دری، محصول سال ۱۳۸۴ است. این فیلم که موضوعی سیاسی و ضدجاسوسی دارد، پس از ۱۴ سال توقیف در جشنواره فجر جهانی به نمایش درآمد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. پس از آن در تیرماه ۱۴۰۱ این فیلم روی آنتن شبکه ۳ سیما رفت.
این فیلم مضمونی عاشقانه و جاسوسی همرام با صحنههای اکشن دارد.
نوید دری، فرزند مرحوم دری درباره علت اکران نشدن این فیلم عنوان کرد:
فیلم من و دبورا سال ۱۳۸۴ در فرانسه و لبنان ساخته شد. فیلمی که عوامل پشت صحنه آن همگی امروز از مفاخر سینمای ایران هستند. افرادی مانند تورج منصوری، اسحاق خانزادی، محمدرضا شریفینیا، محمدرضا تختکشیان و همینطور دستیاران صحنه فیلم مانند تینا پاکروان. از طرفی دیگر عوامل بینالمللی فیلم به همراه بازیگران نیز از کشورهای آمریکا، لبنان و فرانسه همکاری داشتند و در مجموع گروه بزرگ و حرفهای از سرتاسر دنیا در آن کار کردند.
فیلم محصول مرکز استانهای تلویزیون بود و زمان اتمام مراحل ساخت آن، با تغییرات گسترده در تلویزیون مصادف شد. در آن دوران قرار بود که مرکز استانهای صداوسیما، تولید فیلمهای سینمایی با این استاندارد را کلید بزند و راه اندازی کند که اولین فیلم هم، فیلم پدر من یعنی «من و دبورا» بود. مدیران وقت مرکز استانها میخواستند که کارهای حرفهای در ابعاد بینالمللی انجام شود و برای همین به سراغ پدر من آمدند.
وی در ادامه بیان کرد: اما متأسفانه زمانی که شرایط برای اکران فیلم در جشنواره فجر سال ۱۳۸۵ فراهم شد، به دلیل اختلافاتی که میان مدیریت صداوسیما و سازمان سینمایی وقت بود، تصمیم بر این شد که هیچ فیلم سینمایی از سازمان صداوسیما در جشنواره اکران نشود. برای همین فیلم از مسابقه جشنواره بیرون آمد و اتمام مراحل فنی آن ناقص ماند. بعد از این نیز مدیریت صداوسیما عوض شد و هر مدیری که آمد، پیگیری این فیلم را پشت سر انداخت. حتی زمانی که پدر در قید حیات بودند نیز چندبار پیگیر شدند اما مدیران میگفتند که در اولویت ما نیست و حتی فیلم را در اختیار ایشان قرار ندادند که کار را تمام کنند.
دری درباره حل مشکل اتمام مراحل فنی فیلم بیان کرد که: بعد از درگذشت پدرم، یکی از مشاوران فیلمنامه یعنی آقای علیرضا رستگاران، این موضوع را در شورای استانهای صداوسیما مطرح میکند و در نهایت با همکاری آقای فاطمی، مدیریت استانهای صداوسیما موافقت شد که راشهای این فیلم بعد از ۱۴ سال از لابراتور صداوسیما خارج، اسکن و 4K بشود که تمام این مراحل زیر نظر من انجام و قرار شد که برای اکران سینماها آماده شود.
ما نیز به مدت هفت ماه وقت گذاشتیم و مونتاژهای دوباره انجام دادیم که در نهایت فیلم در دو نسخه دوبله فارسی و زبان اصلی اکران میشود که در حالت زبان اصلی، زبانهای انگلیسی، فرانسوی، عربی و فارسی است که از این نظر جزو معدود فیلمهایی است که چند زبانه است. پروانه نمایش فیلم نیز اخذ شده است و همهچیز برای اکران فیلم آمده است.
(تسنیم)
کامشاد کوشان در نقش علی فرازمند
کرولاین پیج در نقش دبورا هیوستن
هشام ولوس در نقش مامور سیا
ریتا العین در نقش جوانا
صالح میرزا آقایی در نقش آقای داوری
امین زندگانی در نقش تورج عبداللهی
نویسنده، تهیه کننده و کارگردان: سید ضیاالدین دری، مدیر فیلمبرداری: تورج منصوری، مجری طرح: محمدرضا شریفی نیا، مشاوره پروژه: محمد رضا تخت کشیان، مدیر صدابرداری: اسحاق خانزادی، صداگذار: مهرداد جلوخانی، آهنگساز: آریا عظیمی نژاد، تدوین: مهدی حسینی وند و محمود نجفی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: تینا پاکروان، مدیران تولید: بهزاد هاشمی، کاظم موسوی و وحید معدنی، گریم: محمدرضا شریفی نیا و تینا پاکروان، جانشین تهیه: سیدنویدالدین دری