سریال با فوت بابا پنجعلی آغاز میگردد و اعضای بدن او اهدا میگردد. بهبود فریبا پس از سالها به ایران بازمیگردد اما ماجراهایی برایش پیش میآید که فهیمه را از شوهرش دلسرد میکند. بهتاش حالا دروازه بان باشگاه فوتبال نساجی مازندران شده است و سیاسی شدن نقی معمولی شخصیت اصلی قصه یکی از دیگر جذابیت های سریال است.
تمام پنج فصل گذشته پایتخت را دیدهام و به عنوان یک فرد ساکن شمال ایران، میتوانم بگویم هربار لذت بردم از دیدن این خانواده و قصههایشان و با رعایت انصاف از تیم پایتخت تشکر میکنم بابت تمام آن پنج فصل، که با آنها خندیدیم، شاد شدیم، غمگین شدیم، گاهی سوار کامیون ارسطو شدیم، گاهی سوار هواپیما شدیم و به ترکیه رفتیم و حتی اسیر داعش شدیم.
فصل شش را هم دیدم، تمام چهارده قسمت پایتخت صبر کردم، هرچند که با دیدن همان دو قسمت ابتدایی مطمئن بودم کار به اینجا میکشد؛ اما صبوری کردم به احترام پنج فصل خوب پایتخت که خودم خیلی سلیقهای فصل یک و پنج آن را طور دیگری دوست دارم.
اما امسال صبر من جوابی نداشت و نتیجه همانی بود که قسمت دوم گرفته [حتی با در نظر گرفتن دو قسمت پایانی که هنوز فیلمبرداری نشده]
مشکل اساسی پایتخت شش فیلمنامه آن بود که میتواند یکی از دلایلش آمدن نویسنده جدید باشد.
در فصلهای قبل شخصیتها ثابت بودند و با تغییرات جزیی[ از لحاظ پردازش] در سریال حضور داشتند و ما بیشتر شاهد اتفاقات مختلف برای شخصیتها بودیم که در نهایت به یک قصه واحدی میرسیدیم و به دنبال آن شخصیتها به چالش کشیده میشدند اما پایتخت شش چیزی که ندارد همین قصه واحد و یکپارچه است.
شخصیتها از اساس تغییر کردهاند؛ هرکدامشان درگیر ماجراهای خاص خودشان هستند اما در نهایت به یک قصه یکپارچه نمیرسیم.
انگار که شخصیتها از نو برای ما تعریف میشوند و ما با چهرههای کاملا جدید آشنا میشویم که به جز در موارد محدود هیچ ربطی به شخصیتهای فصل گذشته ندارند.
بله؛ آدمها هم در زندگی واقعی تغییر میکنند و این در کاراکتر فیلمها هم میتواند اتفاق بیافتد اما این شخصیتهای جدید، ماجراهای جدیدشان چه کمکی به سیر داستانی میکند؟ چه ...
تمام پنج فصل گذشته پایتخت را دیدهام و به عنوان یک فرد ساکن شمال ایران، میتوانم بگویم هربار لذت بردم از دیدن این خانواده و قصههایشان و با رعایت انصاف از تیم پایتخت تشکر میکنم بابت تمام آن پنج فصل، که با آنها خندیدیم، شاد شدیم، غمگین شدیم، گاهی سوار کامیون ارسطو شدیم، گاهی سوار هواپیما شدیم و به ترکیه رفتیم و حتی اسیر داعش شدیم.
فصل شش را هم دیدم، تمام چهارده قسمت پایتخت صبر کردم، هرچند که ...
پایتخت 6، روایتی واقعی در قاب طنز از تقابل نسل ها
پایتخت ششم با کمک از فرهنگ بومی مردم شمال کشور در قالب طنز موقعیتی، توانسته به فضا سازی موفقیتآمیزی دست یابد و با گذشت یک دهه در ذهن مخاطبان خود ماندگاری عمیق ایجاد کند. در فصل ششم آنچه نمود بیشتری پیدا می کند روایت های جدیدی از عناصر اصلی قصه می باشد که ضمن حفظ موقعیت آنها در داستان بر طبق روال فصول گذشته، توانسته تغییرات جدیدی اضافه نمایند که رخدادهایی انباشته از شادی و غم را برای بیننده خلق کند. این تغییرات بیشتر در عملکرد عناصر داستان لحاظ شده است که بی ارتباط با فضای زندگی واقعی امروز ما نیز نمی باشد. فصل ششم پایتخت رویکردی واقع گرایانه در قالبی پرداخت یافته دارد تا تصویری که در معرض مخاطب قرار میگیرد با اتفاقات، شنیده ها و رویه های ترویج یافته در بطن حال حاضر جامعه ما قرابت و ...
پایتخت ششم با کمک از فرهنگ بومی مردم شمال کشور در قالب طنز موقعیتی، توانسته به فضا سازی موفقیتآمیزی دست یابد و با گذشت یک دهه در ذهن مخاطبان خود ماندگاری عمیق ایجاد کند. در فصل ششم آنچه نمود بیشتری پیدا می کند روایت های جدیدی از عناصر اصلی قصه می باشد که ضمن حفظ موقعیت آنها در داستان بر طبق روال فصول گذشته، توانسته تغییرات جدیدی اضافه نمایند که رخدادهایی انباشته از شادی و غم را برای بیننده خلق ...
عالی بود اما مشخص بود که خیلی سانسور شده اخه مگه چه صحنه ای بوده که قابل پخش نیست الان بااین. فضای مجازی وداشتن گوشی درهمه سنین فیلم وصحنه خیلی مستهجن میبینن والدین چقدر میتوانن کنترل کنن بااین کارهاشون مردم راحریص ترمیکنن مدتهابودتلو زیون ایران را نگاه نمیکردم تاایام عیدکه سریال پایتخت رادیدم البته ماهواره شبکه ای دارد pntv فقط فیلم فارسی مجازنشون میده نگاه میکنم اگه فیلم وسریال طنز ودرام مانندمانکن، دل، کرگدن، و.... نشون بدهنداولین نفرمن ماهواره راجمع میکنم
به نام خدا.
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دست اندرکاران مجموعه ی پایتخت.
حقیر اصالتا اهل خطه ی سرسبز شمال هستم که به دلیل ادامه ی ساخت هر ساله ی این سریال، بر خود لازم می دانم با کمال عذرخواهی از عوامل زحمتکش این سریال محبوب، انتقادات و پیشنهاداتی چند را یادآوری نمایم. امیدوارم مسئولین این سایت نظر اینجانب را بدون کم و کاست به استحضار آن زحمتکشان برسانند:
1. بی شک تصاویر هوایی و خانه های دلنشین و نیز موسیقی و محلی خوانی های این سریال از عوامل جذابیت آن به شمار می رود که البته بهتر بود برای احترام به بینندگان میلیونی آن، معانی آنها زیرنویس می شد.
2. متاسفانه به نظر می رسد این سریال مجموعه ای از انسان های احمق و دمدمی مزاج و بی ادب(حتی با تکیه کلام های ناشایست) و دارای احساسات نامعقول را به نمایش می گذارد که کاری جز خرابکاری آگاهانه و غیر آگاهانه ندارند و همین عوامل سبب بیکاری و بی پولی آنان گشته است. جالب اینکه برای جبران فضاحت های به بارآمده راهی جز دروغ های پی در پی و عذرخواهی های پی در پی نمی دانند. جالب است که تنها شخصیت عقل کل دائمی این سریال شخصیت هماست که آن هم تهرانی است و آقای کمالی نماینده ی مجلس، دیگر عاقل فصل 6 است نه از نظر زبان، نه از نظر ظاهر به اهالی شمال نمی خورد!
این مسئله باعث می شود اذهان عمومی به طور ناخودآگاه چنین تصوری از اهالی خطه ی سرسبز شمال و فرهنگ آنان داشته باشند. این سرزمین همان مادری است که از دل خود علامه ذوالفنون آیت الله حسن زاده ی آملی، آیت الله جوادی آملی، و ابن شهرآشوب ساروی و بسیاری دیگر را به بار آورد.
چه زیبا بود اگر نویسنده می توانست هر یک از شخصیت ها را در اوج ادب و صداقت و برخورداری از عقل سلیم نشان دهد که در عین حال بسیار بامزه و دلنشین و دوست داشتنی و آموزنده بودند. هم گل لبخند بر لب بینندگان می نشست و هم به طور نامحسوس مهارت زندگی درست را می آموختند. متاسفانه ضعف طنزپردازان ما در این است که همیشه راه (ادب از که آموختی از بی ادبان) را انتخاب می کنند و هیچ وقت نتوانستند با نشان دادن یک خانواده، فامیل، و یا فرهنگ مودبانه و و در عین حال شیرین و با مزه و خنده آور در میان مردم الگوی رفتاری درست ایجاد کند.
3. برخی سکانس های این فیلم در محیط و شرایطی است که به نظر می رسد عامدانه قصد دارد ذهن بیننده را به سوی مسائل جنسی بکشاند که برای فیلمی با این گستردگی بیننده نازیباست.
4. اسامی بهبود(نامی بی معنی و بی اصالت) و بهتاش (که در وهله ی اول به نظر می رسد بهداشت است که در اثر تلفظ سریع بهتاش شنیده می شود) بسیار نامتناسب و نازیبا انتخاب شده اند. چه بهتر بود که اسامی اصیل شمالی و غریب ولی با مفهوم و در عین حال شیرین این منطقه به کار گرفته می شد.
5. نقی شخصیتی دروغگو، حسود، کم عقل، بی ادب، بی ملاحظه و دمدمی مزاج، سواستفاده گر، غیرمنطقی و... است که زن ذلیلی بیش از حد و اقتدار مردانه ولی نابخردانه ی او، مدام سبب تزلزل در پله های ترقی همسر تهرانی و عاقلش! می شود.
6. هما زنی است که تمام شکست های اجتماعیش ناشی از حماقت های همسرش است. او همچنان به خاطر اینکه تهرانیست و نه شمالی، عقل کل خانواده به نظر می رسد. اما او هم هنگام چالش های زندگی به راحتی متوسل به دورغ و بعد عذرخواهی می شود.
7. سارا و نیکا دخترانی هستند که ادب برخورد با بزرگتر حتی مادر خود را ندارند. آنها نیز دروغگو هستند و بی ملاحظه.
8. فهیمه که سعی می کند مثل بقیه نباشد اما شخصیتی است که قدرت نه گفتن ندارد و نتوانسته چرخ زندگی خود را
به دست بگیرد و حزب باد است. او نیز از دروغگویی و بی ادبی مبرا نیست.
9. بهتاش نیز تنبل، بی ادب (حتی نسبت به مادر و دایی خود)، دروغگو، پررو و غیرمنطقی است.
10. بهروز نیز بی ادب، دروغگو، تنبل، هرزه دهان است.
11. بهبود شخصیتی است که معمولا احساساتش دردسرساز است اما پس از آنها دچار عذاب وجدان معقول نمی شود و نیاز به عذرخواهی نمی یابد.
12. ارسطو که هنگام مشکلات دیگران به نظر می رسد بهره ی خوبی از گذشته اش و حبس برده است ولی خود در چالش های زندگی بازهم دچار دروغگویی، خیانت و خرابکاری و احساسات غیر معقول می شود به طوری توانایی انتخاب همسر آینده اش را نیز ندارد. او نیز مصون از دروغگویی و بی ادبی نیست.
13. رحمت به ظاهر شخصیتی عادی دارد اما او هم با ظاهر مضحکش در چالش های زندگی دچار تصمیمات احساسی غیر معقول و غیر منطقی فاحشی می شود که بیننده را در شناخت شخصیتش دچار مشکل می کند.
14. پنج علی که ظاهر بسیار زشتش نه تنها خنده آور نبود بلکه بسیار مشمئزکننده بود همچنانکه اداهای بهبود و بهتاش اینچنین است. نویسنده به او نیز رحم نکرد چراکه او را پیری خرفت و شکمباره نشان داد در عوض پیری دانا و حکیم.
15. رحمان و رحیم که آنها هم بی ادب و بسیار احساساتی و بی اختیار هستند.
16. گویا این سریال تمام تلاش خود را برای بی عقل و بدجلوه دادن شمالیان در تمامی عرصه ها به کار می گیرد. جالب اینکه هیچ یک از استانداری و شهرداری های و نیز مردم این سرزمین هیچ اعتراضی نسبت به نشان دادن اشتباه فرهنگ شمال ندارند و همپای ناآگاهان (از اثرات سوء این سریال) می خندند.
*و در آخر این سوالات به ذهن خطور می کند:
آیا همه ی شمالیان اینچنین اند؟
آیا در این سریال هیچ شخصیت شمالی عاقل و درستکاری نباید وجود داشته باشد؟
نفس بگیر نفس بگیر خوب شما از تمام بازیگران این سریال ناراضی هستید بازم سکانس به سکانس سریال رو کاملا حفظ کردید اگ تا این حد شاکی هستید خوب شبکه رو عوض کنید سریال رو نگاه نکنید
قبلا یه نظری دادم ولی خواهشا در بقیه قسمت ها یه نظر خواهی از بینندگان بفرمائید اگه نظر جمع در مورد اون زرافه نظر من بود برای اینکه بینندگان خود را ازدست ندهید اورا از صحنه حذفش کنید یا اینکه نحوه رفتارش را عوض کنه
سلام وخسته نباشید با تشکر از زحماتتون جای آقای خمسه توسریالتون خالیه ول یه خواهش داشتم اگه می تونید اون زرافه را کمتر تو صحنه بیارید چون هیچ کسی از ادا واخلاق نحوه گفتارش خوشش نمی آد وهیچ شیرینی وهیچ جنبه خوشایندی نداره حتی بخدا با وجود اینکه تو خونه قرنطینه ایم و قبل از عید برای دیدن سریال لحظه شماری می کردم با دیدن قیافه این زرافه حالم بهم می خوره ومی زنم شبکه دیگه