در سلامسینما جستجو کنید
فیلم سینمایی |درام
از ۱۴۶ رای
۲.۳
راحله (الناز شاکردوست) زنی است سر به زیر و خانواده دوست؛ او به فکر حفظ پایههای زندگی و خانواده خودش است و ناگهان او چیزی را حس میکند و میفهمد که خبرهایی هست....
کارگردان: نرگس آبیار
نویسنده: نرگس آبیار، پریسا کرزیان
«ابلق» فیلمی به نویسندگی نرگس آبیار و پریسا کرزیان، تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی و کارگردانی نرگس آبیار و محصول سال ۱۳۹۹ است. این فیلم در سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در ده رشته نامزد و در چهار رشته برنده سیمرغ بلورین شده است. این فیلم دومین همکاری نرگس آبیار با هوتن شکیبا و الناز شاکردوست پس از «شبی که ماه کامل شد» است.
فیلم سینمایی «ابلق» یک فیلم اجتماعی است و موضوع آن مشکلات و دغدغههای زنی است که درگیر زندگی با مردی بیمسئولیت است.
راحله به همراه همسر و فرزندش در حاشیه شهر زندگی میکند و برای پرداخت بدهیهای همسرش در کنار او کار میکند اما ماجرایی رقم می خورد که آرامش زندگیشان را بهم می ریزد... .
نرگس آبیار متولد ۶ اسفند ۱۳۵۰ در تهران، نویسنده، کارگردان و فیلمنامهنویس و دانشآموخته رشته ادبیات فارسی است.
آبیار فعالیت ادبی خویش را با داستاننویسی برای نوجوانان از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد. مجموعه داستانهای «دو خط» و «قصه زنی که همهاش یأسهای فلسفی داشت» و رمانهای «عروس آسمان» و «کوه روی شانههای درخت» را برای بزرگسالان نوشت که برنده جایزه هشتمین «جشنواره کتاب دفاع مقدّس» شده است.
آبیار از سال ۱۳۸۴ با تولید «بنبست مهربان» به ساخت فیلمهای کوتاه و مستند روی آورد که برنده بهترین فیلم کوتاه داستانی از جشنواره ستایش شد و در بخش مسابقه چندین جشنواره بینالمللی نیز به نمایش درآمد.
از دیگر فیلمهای مستند و کوتاه آبیار میتوان از «روایت یک داستان باورکردنی»، «یک روز پس از دهمین روز»، «روز پایان»، «مادرِشهر»، «ناسور» و «شیرپوشان» نام برد که در جشنوارههای متعدد بینالمللی جوایز گوناگونی را از آن خویش کردهاند.
آبیار کارگردانی و نویسندگی در سینما را با فیلم سینمایی «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» در سال ۱۳۹۱ آغاز کرد. از دیگر آثار سینمایی آبیار می توان به «شیار ۱۴۳»، «نفس»، «شبی که ماه کامل شد» و «ابلق» اشاره کرد.
فیلم سینمایی «ابلق» از تاریخ ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ در سینماهای سراسر کشور بهصورت عمومی اکران شده است.
تا بدین لحظه هیچگونه خبری مبنی بر زمان پخش در شبکه نمایش خانگی «ابلق» رسانهای نشده است. بهمحض انتشار این فیلم در شبکه نمایش خانگی، سلام سینما آن را برای دانلود قانونی با کیفیتهای مختلف و اینترنت نیمبها در دسترس مخاطبان عزیز قرار میدهد.
بعد از اکران سینمایی فیلم «ابلق»، این فیلم در شبکه نمایش خانگی توزیع میشود، بلافاصله پس از پخش فیلم سینمایی «ابلق» شما میتوانید از طریق سلام سینما بهراحتی و بهصورت قانونی و باکیفیت بسیار بالا و البته با مصرف اینترنت نیمبها این فیلم سینمایی را دانلود نمایید و از تماشای آن لذت ببرید.
- نام پیشین فیلم سینمایی «ابلق»، «بی وقتی» بوده است.
- فاطمه قاسمپور در صفحه توییتر خود در مورد فیلم سینمایی «ابلق» نوشت: «فیلم ابلق را در جمع فعالان حوزه رسانه دیدم؛ علاوه بر فرم مناسب روایت، نگاه زنانه خانم آبیار به مسئله تأمین امنیت زنان و ارائه نقش صلح آفرین و آرامشبخش زن در این فیلم قابلتقدیر است. تأمین امنیت زنان از اولویتهای ماست، در این زمینه بیشتر خواهم نوشت».
- مسعود فراستی، ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ در میز نقد برنامه «هفت»، به فیلم «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار پرداخت.
او ابتدا با کنایه و طعنه گفت: «فیلم «ابلق» داستان ندارد و شخصی به شخصی نظر دارد و ظاهراً فیلم درباره جنبش اخیر مد شده در اروپا به نام «می تو» است اما در فیلم بیشتر «یو تو» است.»
فراستی به شیوه فیلمبرداری «ابلق» هم ایراد گرفت و افزود: «اگر معنی و کارکرد دوربین روی دست در یک گزارش ملتهب در حال انجام خبری مثل جنگ نباشد، اداواطوار و بیمعنی و غیرسینمایی است. دوربین روی دست برخلاف مدعیانش از قدیمیها تا امروزیها گرفته، مطلقاً التهاب درون را نشان نمیدهد بلکه رو به بیرون دارد. دوربینی که التهاب ما را نشان دهد، دوربین ایستاست که هیچ تکانی ندارد چون در حال کارکردن بر التهاب درونی ماست. دوربین روی دست، رویش یا کارکردش رو به بیرون است و تمام کسانی که این موضوع را متوجه نمیشوند یعنی ۹۹ درصد دوربین روی دستیهای دنیا و ایران، شوخی میکنند.»
این منتقد ادامه داد: «اینهایی که دوربین روی دستکار میکنند به نظر من تنبل هستند، میزانسن بلد نیستند، فکر میکنند با دوربین روی دست نزدیک امروز دنیا و پستمدرن میشوند و نمیدانند پستمدرن، کیلومترها از کلاسیک عقبتر است.»
فراستی با ذکر مثالی از سکانسهای فیلم بیان کرد: «در یک سکانس، بهرام رادان که بازیگر ابداً خوبی نیست و اینجا هم خوب نیست، یک چک به دستش رسیده که این صحنه میتوانست در لانگ شات برگزار شود اما دوربین روی دستش شیرجه میزند و بالا میآید و چپ و راست میرود! منِ مخاطب قرار است یک چک را در دستان رادان ببینم اگر قرار است ببینم؟! بیشتر دوربین در حال گیج کردن مخاطب است و فقط سردرد برای مخاطب به همراه میآورد. این در حالی است که کار دوربین در سینما، ابداً فریب مخاطب نیست. دوربین در کار نباید دیده شود؛ مخاطب آمده است فیلم ببیند، یعنی جهانی را مشاهده کند و در این جهان دوربینی وجود ندارد. دوربینی خوب است که ابداً دیده نشود مثل دوربین جان فورد و آلفرد هیچکاک است که اصلاً دیده نمیشود.»
فیلم سینمایی «ابلق» در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در بخش های «بهترین بازیگر نقش مکمل زن» (گیتی معینی و گلاره عباسی)، «بهترین چهرهپردازی» (ایمان امیدواری)، «بهترین جلوههای ویژه بصری» (فرید ناظرفصیحی)، «بهترین فیلم از نگاه تماشاگران» (محمدحسین قاسمی)، «بهترین فیلم» (محمدحسین قاسمی)، «بهترین کارگردانی» (نرگس آبیار)، «بهترین بازیگر نقش اول زن» (الناز شاکردوست)، «بهترین صدابردار» (طاهر پیشوایی) و «بهترین طراحی صحنه» (محمدرضا شجاعی) نامزد و در چهار رشته «بهترین بازیگر نقش مکمل زن» (گلاره عباسی)، «بهترین چهرهپردازی» (ایمان امیدواری)، «بهترین جلوههای ویژه بصری» (فرید ناظرفصیحی) و «بهترین فیلم از نگاه تماشاگران» (محمدحسین قاسمی) برنده سیمرغ بلورین جشنواره شده است.