«تیغ و ترمه»، درامی اجتماعی است که زندگی دختری 28 ساله به نام ترمه را که با عمویش زندگی میکند، روایت میکند. او با بازگشت مادرش درگیر اتفاقاتی میشود و برملا شدن رازهایی در انتظار اوست.
«تیغ و ترمه» آخرین ساخته کیومرث پوراحمد، فیلمی ست که احتمالاً پس از تماشای آن هرگز به سراغ رمان مورد اقتباسش نخواهید رفت.
به عنوان مخاطبی که رمان «کی از این چرخ و فلک پیاده میشوم» را خوانده است باید اذعان کنم اتفاقا کتاب شریفی است و اگر عالی نباشد کاملاً قابل قبول به حساب می آید اما آن چه در فیلم میبینیم، روایتی سردرگم و مغشوش از همان کتاب است که با اجرایی ضعیف مقابل دوربین رفته است.
بزرگترین اشتباه فیلمساز، انتخاب نقطه ی آغازین درام است که با خودکشی پیام (کوروش سلیمانی) شکل می گیرد؛ درحالیکه گره اصلی فیلمنامه همان چگونگی شیوه ی مرگ اوست، بنابراین نمایش نوع مرگ او در آغازین سکانس فیلم عملاً تماشای آن را به عملی بیهوده و عبث بدل می سازد.
«تیغ و ترمه» فلاش بکهای متعددی به کودکی ترمه (دیبا زاهدی) دارد که به جهت عدم کارکردشان در فیلمنامه می توانستند کلاً حذف شوند.
فیلم در معرفی شخصیتهایش کاستی های بسیاری دارد. مثلاً نقاش بودنِ امیر (پزمان بازغی) و ترمه، چه کارکردی در فیلم دارد؟ اگر مثلاً شغلی فنی داشتند یا پزشک بودند چه تفاوتی در کنشهای آن دو، تصمیمات و کشمکش هایشان ایجاد می شد؟ همچنین امیر، در جایی از فیلم به حال خود رها می شود و حضور منفعلش در کار آزاردهنده است.
این که کارگردانی چون کیومرث پوراحمد به سراغ موضوع خیانت رفته است اتفاق خوشایندیست و از همان دغدغه مندی آشنایِ اجتماعی او نشئت می گیرد اما حجم و میزان پرداختن به این مسئله در روابط افراد مختلف تاحدودی اغراق آمیز است و از طرفی متحد شدن ترمه با مادرش (لاله اسکندری) در انتهای درام، هرگز با منطق علت و معلولی فیلم و درونیات کاراکترها سنخیتی ندارد.اصلاً مادر چرا باید آنقدر تحول ...
«تیغ و ترمه» آخرین ساخته کیومرث پوراحمد، فیلمی ست که احتمالاً پس از تماشای آن هرگز به سراغ رمان مورد اقتباسش نخواهید رفت.
به عنوان مخاطبی که رمان «کی از این چرخ و فلک پیاده میشوم» را خوانده است باید اذعان کنم اتفاقا کتاب شریفی است و اگر عالی نباشد کاملاً قابل قبول به حساب می آید اما آن چه در فیلم میبینیم، روایتی سردرگم و مغشوش از همان کتاب است که با اجرایی ضعیف مقابل دوربین رفته ...
تیغ و ترمه و بقیه آدم های بی ربط
یک درام عاشقانه ی ساده و کمی حوصله سربر. ماجرای خطی برای کشف جزییات یک ماجرای قدیمی با دیالوگهای ساده بدون افت و خیز قابل توجه.
پوراحمد اثر ضعیفی را به جشنواره رسانده که اعتبار نیمه جان سینماییش را بیش از پیش ساقط کرد.
فیلم جز در چند سکانس ، جذابیت خاصی برای مخاطب ندارد و با محور قرار دادن بازیگر نقش اول زن که دختر جوانی ست، عملا فضای بازی را از بازیگران کارکشته تر دریغ کرده است. شخصیت امیر بابازی پژمان بازغی ناقص کار شده است. زمان بندی در فیلم مفهوم خود را از دست داده و هسته ی داستان از خیانت امیر به خیانت مادر ترمه تحلیل میرود.
برخی شخصیتها توی داستان بدون دلیل و سرنوشت خاصی رها میشوند و خیلی نشانه ها که بنظر میرسد بعدا باید ارجاعات داشته باشند (مثل تقلید لهجه ...
یک درام عاشقانه ی ساده و کمی حوصله سربر. ماجرای خطی برای کشف جزییات یک ماجرای قدیمی با دیالوگهای ساده بدون افت و خیز قابل توجه.
پوراحمد اثر ضعیفی را به جشنواره رسانده که اعتبار نیمه جان سینماییش را بیش از پیش ساقط کرد.
فیلم جز در چند سکانس ، جذابیت خاصی برای مخاطب ندارد و با محور قرار دادن بازیگر نقش اول زن که دختر جوانی ست، عملا فضای بازی را از بازیگران کارکشته تر دریغ کرده است. شخصیت امیر ...
بلوای آشوب زده
کیومرث پوراحمد همان فردی است که سریال قصههای مجید را برایمان ساخته و در بین آثار سینمایی نیز فیلمهایی چون خواهران غریب و شب یلدا را در کارنامه هنریاش دارد. پوراحمد همان فردی است که سالها بعد از خلق این آثار توانست فیلمی مثل اتوبوس شب بسازد و تاحدی خودش را احیا کند و البته اون همان شخصی است که بیش از ده سال است اثری درخور توجه نساخته و وارد دوران سیاه فیلمسازی خود شده است. پور احمد ۶۹ ساله با فیلم تیغ و ترمه بعد از چند سال دوری از صندلی کارگردانی، بار دیگر فیلمی را خلق کرده و علاقهمندان به این امید به تماشای فیلمش مینشینند که بار دیگر قدرت قصهگویی او را دریابند اما افسوس که تیغ و ترمه بدترین فیلم کارنامه هنری پوراحمد به شمار میرود.
خوشبختانه جشنواره سی و هفتم فیلم ...
کیومرث پوراحمد همان فردی است که سریال قصههای مجید را برایمان ساخته و در بین آثار سینمایی نیز فیلمهایی چون خواهران غریب و شب یلدا را در کارنامه هنریاش دارد. پوراحمد همان فردی است که سالها بعد از خلق این آثار توانست فیلمی مثل اتوبوس شب بسازد و تاحدی خودش را احیا کند و البته اون همان شخصی است که بیش از ده سال است اثری درخور توجه نساخته و وارد دوران سیاه فیلمسازی خود شده است. پور احمد ۶۹ ساله ...
کیمرث پور احمد کارگردان تاثیر گذاری در سینمای ایران است ولی با این فیلم نشان داد که دیگر وقت بازنشستگی و خداحافظی با پرده نقره ایی است . شاید بهتر باشد کلاسی را تشکیل دهد و تجربیات کارگردانی چندین ساله اش را به جوانان منتقل کند ، دیدن ای فیلم را اصلا توصیه نمیکنم ، ما که دیدیم پشیمانیم چون به تمام باور هایی که از آقای پور احمد در ذهنمان در این سالها نقش بسته بود آسیب جدی وارد کرد
اب این که احترام زیادی برای آقای پوراحمد قایلم ولی با نظر خانم خلیلی فرد عزیز موافقم. کسی که این فیلم آشفته و بیخود رو ببینه هرگز دیگه به سراغ خوندن اون کتاب نمی ره. افتضاح