در سلامسینما جستجو کنید
فیلم سینمایی |درام
Laminor
از ۱۷ رای
۲
«لامینور» قصه دختری به نام «نادی» را روایت میکند که به دلیل مخالفت پدرش با موسیقی و نوازندگی، باید علاقه و تواناییاش را نادیده بگیرد.
کارگردان: داریوش مهرجویی
نویسنده: داریوش مهرجویی، وحیده محمدی فر
«لامینور» فیلمی به نویسندگی داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر، تهیهکنندگی رضا درمیشیان و کارگردانی داریوش مهرجویی و محصول سال ۱۳۹۸ است.
این فیلم نیز همانند دیگر فیلم مهرجویی، «سنتوری» درباره موسیقی است اما برخلاف «سنتوری» شخصیت اصلی داستان «لامینور» یک دختر است. لامینور به معنای نخستین گام و آکوردی است که هنرجویان گیتار فرا میگیرند.
این فیلم که بیست و سومین اثر مهرجویی محسوب میشود پس از شش سال از آخرین کار او (فیلم سینمایی «اشباح») ساخته شده است.
«لامینور» متقاضی شرکت در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر نشد و بعد از جشنواره اعلام شد در اکران نوروز ۱۳۹۹ روی پرده میرود و در زمستان ۱۳۹۸ پروانه نمایش دریافت کرد. اما شیوع ویروس کووید ۱۹ باعث شد فروردین ۱۳۹۹ در ایران قرنطینه اعلام شود و سالنهای سینما تعطیل و اکران «لامینور» هم به تعویق افتاد.
بعد از چهلمین جشنواره فیلم فجر، «لامینور» قرار بود در اکران نوروزی ۱۴۰۱ به نمایش عمومی درآید که پس از منقضی شدن پروانه نمایش، اکران فیلم در نوروز منتفی شده و باعث اعتراض مهرجویی به مسئولان سینمایی و بهوجودآمدن حواشی و جنجالهای بسیاری شد.
داریوش مهرجویی متولد ۱۷ آذر ۱۳۱۸ در تهران، کارگردان، تهیهکننده و فیلمنامهنویس و فارغالتحصیل رشته فلسفه از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا است.
او یکی از فیلمسازان برجسته و از چهرههای اصلی موج نوی سینمای ایران است. مهرجویی با ساخت فیلم گاو (۱۳۴۸) نگاهها را متوجه سینمای ایران کرد و به موج نوی سینمای ایران شکل داد.
پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ مدتی از ایران مهاجرت کرد، اما چند سال بعد به کشور بازگشت و به فیلمسازی پرداخت و عضو پیوسته فرهنگستان هنر شد.
علاوه بر «گاو»، از دیگر فیلمهای مهم او میتوان به «اجارهنشینها» (۱۳۶۵)، «هامون» (۱۳۶۸)، «سارا» (۱۳۷۱)، «پری» (۱۳۷۳)، «لیلا» (۱۳۷۵)، «درخت گلابی» (۱۳۷۶)، «مهمان مامان» (۱۳۸۲)، «سنتوری» (۱۳۸۵) و «لامینور» (۱۳۹۸) اشاره کرد.
مهرجویی علاوه بر فعالیت در سینما، به نوشتن رمان و ترجمه نیز میپردازد و در ۱۳۹۳ از سوی سفیر فرانسه جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه به او اهدا شده است.
«لامینور» از فیلمهای منتخب اکران نوروزی ۱۴۰۱ در سینماهای سراسر کشور بود که به علت منقضی شدن پروانه نمایش، اکران فیلم در نوروز منتفی شده و با حاشیههای زیادی مواجه شد و اظهارنظرهای مهرجویی برای مدتی در صدر خبرهای سینمایی بود.
این حاشیهها منجر به صدور بیانیههای حمایتی از سوی صنوف و چهرههای سینمایی هم شد اما در نهایت با تمدید دوباره مجوز از سوی شورای پروانه نمایش، اعلام شد که این فیلم در هر زمانی که صاحبانش بخواهند امکان اکران دارد. طبق آخرین خبرها این فیلم در عید فطر اکران خواهد شد.
تا بدین لحظه هیچگونه خبری مبنی بر زمان پخش در شبکه نمایش خانگی «لامینور» رسانهای نشده است. بهمحض انتشار این فیلم در شبکه نمایش خانگی، سلام سینما آن را برای دانلود قانونی با کیفیتهای مختلف و اینترنت نیمبها در دسترس مخاطبان عزیز قرار میدهد.
بعد از اکران سینمایی فیلم «لامینور»، این فیلم در شبکه نمایش خانگی توزیع میشود، بلافاصله پس از پخش فیلم سینمایی «لامینور» شما میتوانید از طریق سلام سینما بهراحتی و بهصورت قانونی و باکیفیت بسیار بالا و البته با مصرف اینترنت نیمبها این فیلم سینمایی را دانلود نمایید و از تماشای آن لذت ببرید.
- اعتراض و عصبانیت داریوش مهرجویی از اکران نشدن «لامینور» در نوروز:
داریوش مهرجویی در اعتراض و انتقاد به عدم اکران فیلمش ویدئویی منتشر کرد. این ویدئو توسط مهدی خرمدل (خبرنگار و مستندساز) منتشر شده و در آن مهرجویی بهشدت از این تصمیم انتقاد و بر اکران نوروزی و آغاز نمایش فیلمش از هجدهم اسفند تاکید میکند.
مهرجویی در این ویدئوی اعتراضی میگوید: «من معترضم! این پروانه نمایش فیلم «لامینور» من است! این شیر نیست، گوشت نیست که بگویید تاریخش گذشته! شما به من پروانه نمایش دادید. چرا زیر قولتان میزنید؟
مرد نیستید! مردانه رفتار کنید! تمام فیلمهای مرا توقیف میکنید!
یکی از فیلمهای مرا مفقود کردید و انداختید در آشغالها!
جلوی فیلم سنتوری من بیخود و بیجهت گرفته شد، دو، سه سال روی یک فیلم کار کنیم و بعد بیرون بیندازیم؟ کی هستید شما؟ من کارشناس فلسفه از بزرگترین دانشگاه آمریکا هستم، شما دارید فیلم من را قضاوت میکنید. شما کی هستید؟ چه مدرکی دارید؟ چه کاری انجام دادید؟ پشت پرده مثل اشباح حکم صادر میکنید.
دیگر نمیتوانم تحمل کنم. من میآیم و به همراه دستیارانم در وزارت ارشاد تحصن میکنم. تا حقم را نگیرم، ول نمیکنم.
وزارت ارشاد؛ وزیر محترم! به حرف من گوش بده. من دیگر نمیتوانم. میخواهم بجنگم. بیایید بزنید من را بکشید. این سینه من. من را بکشید و نابودم کنید ولی من حقم را میگیرم.»
بعدازاین اتفاقات و اعتراض مهرجویی نسبت به این رفتار، انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران در بیانیهای نسبت به رفتاری که با داریوش مهرجویی شده است واکنش نشان داده و از این کارگردان پیشکسوت حمایت کرد.
در نهایت و با حواشی به وجود آمده پروانه نمایش «لامینور» تمدید شد و رضا درمیشیان، تهیهکننده این فیلم در صفحه اینستاگرامی خویش اینگونه نوشت: «و بالاخره پروانه نمایش «لامینور» آقای مهرجویی تمدید شد.
با اینکه نگذاشتند «لامینور» نوروز اکران شود اما با حمایت تمامی هنرمندان، فعالان رسانهها و مردمی که دلشان برای هنر و هنرمند اصیل و مردمی میتپد، پروانه «لامینور» پس از کشوقوسهای فراوان و بازبینیهای متعدد تمدید شد. آماده نمایش در سینماها هستیم.»
حبیب ایلبیگی، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در همان زمان در این باره گفت: «نمایش فیلم «لامینور» امروز ۱۸ اسفندماه با پذیرش اندکی اصلاحات از سوی کارگردان فیلم بار دیگر صادر شد.
روند قانونی برای صدور پروانه نمایش که باید در سامانه اخذ مجوز صورت میگرفت با تأخیر بسیار زیاد تهیهکننده فیلم «لامینور» در سامانه ثبت شد، ولی امروز به دستور رئیس سازمان سینمایی و پس از طی مراحل پروانه نمایش فیلم «لامینور» تمدید و صادر شد.
طبق اسناد موجود در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۹۸ پروانه نمایش فیلم به مدت دو سال صادر شده است که پایان اعتبار آن ۱۱ دی ۱۴۰۰ بوده است.
ثبت درخواست اولیه اطلاعات پروانه نمایش در سامانه جدید توسط متقاضی در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۰ صورتگرفته است. ثبت درخواست تمدید پروانه نمایش برای فیلم «لامینور» در تاریخ امروز انجام شد و پروانه نمایش تمدید شده در همین تاریخ برای متقاضی صادر شده است.
تهیهکننده فیلم «لامینور» بهجای مراجعه به سامانه صدور مجوز برای پیگیری امور مربوط به فیلم متأسفانه با ایجاد هیاهو و با دادن اطلاعاتی خلاف واقع به آقای مهرجویی زمینه آزردهخاطر کردن ایشان را فراهم کرد، درحالیکه بخش عمدهای از این اتفاقها به دلیل عدم پیگیری تهیهکننده فیلم رخداده است.»
در نهایت و پس از صدور پروانه نمایش مهرجویی در ویدئویی دیگر ضمن تشکر از اهالی سینما وکسانی که از او حمایت کرده بودند اینگونه گفت: «یک سوءتفاهمی بود که خوشبختانه بر طرف شد، به من اطلاعات نادرستی دادند و من غصهدار شدم و خدا رو شکر که برطرف شد.»